preskoči na sadržaj

Škola likovnih umjetnosti Split

 > Naslovnica
vijesti

O B A V I J E S T (POZIV NA TESTIRANJE ZA RADNA MJESTA) 20. studenog 2019. godine

Autor: Suzana Škojo, 14. 11. 2019. 01:39

http://www.ss-likovne-umjetnosti-st.skole.hr/pravilnici_protokoli_/poziv_na_testiranje

 [više]

OBAVIJEST O ŠTRAJKU 11. 11. 2019.

Autor: Suzana Škojo, 11. 11. 2019. 06:14

U Školi likovnih umjetnosti Split 11. 11. 2019. godine najavljen je štrajk zaposlenika od strane Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama. Škola će, sukladno mogućnostima, organizirati redovnu nastavu, odnosno odgojno obrazovni rad. Ravnatelj Škole Mladen Bilankov je osoba kojoj se možete obratiti za sve informacije u svezi štrajka na broj telefona 021/467-179 ili na mail adresu:
skola-likovnih-umjetnosti@st.t-com.hr

Ravnatelj:
mr. sc. Mladen Bilankov

 [više]

Erasmus+ projekt “Umjetnici za umjetničko obrazovanje” Vijest ima dokument u privitku

Autor: Suzana Škojo, 6. 11. 2019. 00:24

Rezultati natječaja za Erasmus+ projekt “Umjetnici za umjetničko obrazovanje”

 [više]

ŠLU U KREATIVI NA MANUŠU

Autor: Suzana Škojo, 31. 10. 2019. 22:57

Kreativna akcija na Manušu okupila je osnovce i srednjoškolce u oslikavanju sjevernog zida školskog igrališta koji je napokon dobio novo lice angažmanom polaznika Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju i učenika Škole likovnih umjetnosti u okviru projekta "Zidovi prepreke", kao samo jednog segmenta programa "Mjesec mentalnog zdravlja", što ga provodi Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

 [više]

POPIS KNJIGA 2019/20 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Kristijan Falak, 29. 8. 2019. 09:08

 [više]

Natječaji za zaposlenje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Suzana Škojo, 29. 10. 2019. 20:28

U tijeku su novi natječaji za zaposlenje.

 [više]

MJESEC MENTALNOG ZDRAVLJA - OŠ Manuš, 30. 10. 2019.

Autor: Suzana Škojo, 25. 10. 2019. 17:36

MJESEC MENTALNOG ZDRAVLJA - OŠ Manuš, 30. 10. 2019. u 9.30 h - pozivnica

 [više]

Volonterski klub ŠLU na Konferenciji „MoStovi podrške - izazovi suvremenog odgoja i odrastanja“

Autor: Suzana Škojo, 18. 10. 2019. 14:20

Naše vrijedne volonterke Marieta, Nika i Rafaela promovirale su rad Volonterskog kluba ŠLU na Konferenciji „MoStovi podrške - izazovi suvremenog odgoja i odrastanja“ - Split, 17.-18.10.2019.

 

 [više]

UMJETNOST & ZNANOST - izložba učenika Grafičkog odjela

Autor: Suzana Škojo, 16. 10. 2019. 20:47

 

Umjetnost & znanost - izložba učenika Grafičkog odjela

Otvaranje izložbe: PETAK: 18.10.2019. U GALERIJI ŠKOLA u 10 sati.

Izložba otvorena od 18.10.2019.-28.10.2019.

Mentor: Višnja Mach Orlić

 

 [više]

EDIT CODESCHOOL 2019/20- BESPLATNA ŠKOLA PROGRAMIRANJA ZA OSNOVNOŠKOLCE I SREDNJOŠKOLCE

Autor: Suzana Škojo, 16. 9. 2019. 14:39

             

            

Kreće EDIT CodeSchool 2019/20- besplatna škola programiranja za osnovnoškolce i srednjoškolce

U okviru projekta ICT županija, Splitsko-dalmatinska županija i ove godine za učenike viših razreda osnovnih i svih razreda srednjih škola, organizira besplatnu školu programiranja EDIT CodeSchool 2019/20 za koju se planira upis oko 600 djece u 20 osnovnih škola i srednjih škola na području 9 gradova - Splita, Solina, Kaštela, Omiša, Trogira, Imotskog, Sinja, Makarske i Supetra na Braču. Prijave za ovogodišnji, treći po redu,  EDIT CodeSchool kreću od 09. rujna do 19. rujna, a na završnoj svečanosti, najistaknutijim učeničkim timovima dodijelit će se prigodne nagrade za najbolje završne radove. Partneri projekta su III.Gimnazija, PMF i FESB Split , te istaknute IT tvtke  Ericsson, Atos, Extension Engine, Locastic, Netmedia, Typeqast, GetByBus,SeekandHit, LilCodeLab i Infobip kao najveća hrvatska IT tvrtka.

Uz moto "Znanje dostupno svima", učenici će imati priliku svladati osnove programiranja (HTML, CSS, JavaScript) te samostalno izraditi web stranicu ili web aplikacije koristeći JavaScript programski jezik i moderne frameworke i razvojna okruženja u Naprednom JS programu. Nastava će se odvijati u malim grupama od maksimalno 15 učenika, održavat će se subotom ili u dogovoru s nastavnikom informatike, a učit će se iz posebno kreiranih modernih interaktivnih e-materijala.

EDIT - Edukacijski IT centar, kao dio projekta ICT županija, organiziran je s ciljem promoviranja, pokretanja i unaprjeđenja IT sektora na području Splitsko-dalmatinske županije.

EDIT CodeSchool škola programiranja je tijekom tijekom protekle dvije godine  organizirana u 9 gradova diljem Županije, a pohađalo ju je ukupno preko 1100 učenika iz 20 osnovnih i srednjih škola, koji svake godine izrade ukupno oko 100 web stranica i aplikacija, od kojih nagradimo po najbolje 3 u više kategorija. Osnovama programiranja uči ih 35 certificiranih EDIT profesora, odnosno nastavnika koji su prethodno prošli tromjesečnu edukaciju.

  

Više informacija o školama i prijavama na www.ictzupanija.hr/edit.

 [više]

DODJELA NACIONALNE NAGRADE "DOBROTA NAS VEŽE I SPAJA"

Autor: Suzana Škojo, 30. 9. 2019. 15:16

Dodjela nacionalne nagrade "Dobrota nas veže i spaja" koje dodjeljuje Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva za volonterske inicijative u osnovnim školama i inovativne modele razvoja filantropije u srednjim školama. Ponosni smo na nagradu za projekt Volonterskog kluba ŠLU "Art-help", Nagradu su preuzele u Zadru na svečanoj dodjeli: pedagoginja škole Aleksandra Dužević i učenica Dora Vučić, 2. razred. Volonteri - idemo dalje!

 [više]

Poziv za sudjelovanje u erasmus + projektu UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Suzana Škojo, 30. 9. 2019. 15:47

Poziv za sudjelovanje u erasmus + projektu UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE

koordinatorica projekta prof. Zrinka barbarć (zrinka.slu@gmail.com)

 [više]

Erasmus+ 20.2 project Latvia

Autor: Josip Špika, 1. 4. 2019. 12:00

Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 

 

IGRAČKE SA POSEBNIM POTREBAMA

 

Projekt je prvenstveno učenike potaknuo na razmišljanje o važnosti poštivanja različitosti, te krhkosti života. Izrađivanjem vlastite igračke/životinje s poteškoćom razvili su viši stupanj empatije prema pojedinom zdravstvenom problemu ali i osvijestili važnost razgovora na ovu temu.

Učenici su na raspolaganje dobili ostatke neiskorištenih tkanina, razne botune, konce, igle i ostali materijal potreban za izradu krpenih igračaka. Prije same izrade na bijelom papiru crtaju skice, te razvijaju ideju o tome kakvu će igračku izraditi, dana im je potpuna sloboda prilikom izražavanja.

Radionica je učenike polaznike potaknula na otvoren razgovor o osobama s invaliditetom te u određenoj mjeri smanjila tabu na tu temu. Osvještavanjem i razgovorom na tu temu problem osoba s invaliditetom ili nekim drugim zdravstvenim teškoćama učinili smo vidljivijim, a samim time i društvo u kojem živimo tolerantnijim.

 

1. travnja 2019.

 

 [više]

Erasmus+ 20.1 project Latvia

Autor: Josip Špika, 1. 4. 2019. 10:00

Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 

 

KUĆICE ZA IGRAČKE

 

Radionica služi podizanju svijesti o preprekama koje se pojavljuju u životu osoba sa invaliditetom. Učenici razvijaju toleranciju, suosjećanje i maštovitost dok ih poticemo na istraživanje zanimljivosti vezanih za temu te osmišljavanje koncepta kroz skice i razgovor. Učenici kroz cijelu radionicu surađuju sa drugom grupom učenika koja izrađuje igračke sa invaliditetom, odlučuju se za koju će igračku izrađivati kućicu, zajedno komentiraju i raspravljaju o mogućnostima.

Pitanja koja se postavljaju su kako utjecati na olakšavanje života osobama sa invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti djelovanjem u našoj neposrednoj okolini, koliko društvo u kojem živimo prihvaća važnost svjesnosti o arhitektonskim barijerama i da li tu toleranciju sprovodi u djelo?

Jesmo li u mogućnosti razviti empatiju i nova razumijevanja stavljanjem sebe u ulogu arhitekta koji kreira dom za osobu/igračku sa invaliditetom?

 

1. travnja 2019.

 

 [više]

Erasmus+ 19. workshop

Autor: Josip Špika, 27. 3. 2019. 09:00

Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 

 

Portreti umjetnika – mogućnosti zapošljavanja

 

Učenici sudjeluju kao uzvanici na obilježavanju Međunarodnog dana obitelji u organizaciji Centra „Juraj Bonači“ gdje su portreti koje su izradili u slikarskoj tehnici sa akrilnim bojama dio scenografije pozornice na kojoj se događaj odvija.

Održali su prezentaciju u učionici  unutar koje raspravljamo o radnim mjestima u Centru „Juraj Bonači“ i koliko spoj umjetnosti i zdravlja utječe na rehabilitaciju djece iz Centra

Učenici povezuju temu umjetnosti i zdravlja sa mogućnostima zaposlenja nabrajajuci razne primjere, zajedno komentiraju i vode diskusiju.

 

27. ožujka 2019.

 

 [više]

Erasmus+ 18. workshop

Autor: Josip Špika, 26. 3. 2019. 12:00

Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 

 

WEALLART Erasmus+ predavanjeCilj ovog predavanja je podijeliti iskustva rada na Erasmus+ projektu Art and Health-WeAllArt s kolegama iz struke koji rade u više županija republike Hrvatske. Kroz prezentaciju radionica, putovanja te razmjena učenika cilj je motivirati profesore i nastavnike da pišu te sudjeluju sa svojim školama u sličnim projektima.
Također, kroz širenje informacija o onome što smo kroz projekt radili, širi se i svijest o važnosti zdravlja u društvu, te mogućnostima kako se kroz rad s djecom te umjetnički rad na kreativan način može govoriti o ovoj važnoj temi.

 

26. ožujka 2019.

 

 [više]

UMJETNOST EUROPSKE GRAFIKE

Autor: Ivo Musulin, 9. 3. 2019. 12:00

Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 

 

 

UMJETNOST EUROPSKE GRAFIKE

Art of European Graphics

 

Projekt obuhvaća pripremu i odlazak učenika na mobilnost u Italiju. 
Cilj mobilnosti je upoznavanje suvremenog tržišta grafike, način nastajanja grafičkih uradaka u digitalnom mediju, uvid u proces i organizaciju svih dionika tvrtke.
Učenici su za vrijeme mobilnosti boravili u Milanu i svoje iskustvo stekli radom u tvrtkama koje se bave grafičkim i industrijskim dizajnom.
Upoznali su suvremenu tehnologiju i imali priliku raditi s vrhunskim dizajnerima.
Upoznali su Italiju, talijansku kulturu i način života.

 

Od 9. do 24. 3. 2019.

Rad učenica na skicama za novu ljetnu kolekciju odjevnih kombinacija za poznati  modni katalog  u sklopu firme Blue kitchen srl.

 

U sklopu stručne prakse u firmi Vectorealism koja se bavi 3D printom, učenici su osmislili ideju i isprintali svoj dizajn trodimenzionalno..na slikama je 3D model stalka za mobitel..

 

U sklopu projekta za kazališnu predstavu ”Burattino senza fili” učenici su osmislili grafička rješenja za vizuale kazališnog plakata. Ovo  su neke od skice za plakat u idejnoj fazi ...

 


Stručna praksa u sklopu firme SOLD OUT srl

 

Blue kitchen

Stručna praksa

 

Vectorealism

stručna praksa

 

 


Radni tjedan započinje vožnjom/metro,bus,hodanje

 

Prvi radni dan u Milanu - orijentacijski dan

 


Upoznavanje Milana;

slobodnu nedjelju učenici su iskoristili za razgledanje užeg centra grada te su u pratnji profesorica obišli kulturne znamenitosti kao što su Duomo, Sforza...

 

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Oglasna ploča
Korisni linkovi
Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
CMS za škole logo
Škola likovnih umjetnosti Split / Fausta Vrančića 17, HR-21000 Split / ss-likovne-umjetnosti-st.skole.hr / ured@ss-likovne-umjetnosti-st.skole.hr
preskoči na navigaciju